Home » Speltakken » Wilde Vaart

Wilde Vaart

Over de Wilde Vaart
De Wilde Vaart (WiVa) is de speltak die volgt op de zeeverkenners. Het grote verschil met de zeeverkenners is dat de Wilde Vaart meer verantwoordelijkheid heeft. Dit houdt in dat zij qua programma meer hun eigen boontjes moeten doppen. Ze bedenken vaak zelf wat ze willen doen, in overleg met hun begeleider. Ook kunnen er personen worden aangewezen die een opkomst voorbereiden. De leeftijd van de WiVa is van 16 tot en met 19 jaar.

Zelf programma bedenken
Het varen en het onderhouden van de boten staat vaak voorop. Daarnaast kan de Wilde Vaart een groot deel van hun activiteiten zelf bedenken. De Wilde Vaart kan ook gevraagd worden bij het helpen organiseren van activiteiten voor de groep, zoals een vossenjacht of een kamp bij de Welpen of Zeeverkenners.

De Wilde Vaart is niet in bakken verdeeld, zoals bij de zeeverkenners. Er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen bootsen en kwartiermeesters, er is dus meer gelijkheid. Vaak is de groep een stuk kleiner en wordt er op 1 of 2 boten gevaren.

Begeleiding
De Wilde Vaart kent geen leiding, maar begeleiding van 1 of 2 personen (afhankelijk van de grootte van de groep). Deze stuurt de Wilde Vaart aan in het bedenken van hun programma’s en geeft tips en ideeën voor de uitvoering van activiteiten. De grootte van de rol van de begeleider is sterk afhankelijk van de ervaring van de groep.

De begeleiding bestaat uit:

Igor Maranus