Home » Speltakken » Lid worden?

Lid worden?

Laat je uitdagen en ontdek scouting!

Welpen

Ben jij tussen de 6 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere zaterdagmorgen iets spannends te doen en
grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jou leeftijd? Kom dan bij de Welpen en speel mee in de jungle, in onze hutten en aan de waterkant.
De kinderen van 6 tot 11 jaar spelen in de jungle.. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de zeeverkenners. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Kom kijken wat we doen!
Lijkt meedoen met de Welpen je leuk? Kom dan een keertje vrijblijvend bij ons kijken. Dit kan in het najaar tijdens een speciale kijkochtend voor de Welpen of in het voorjaar tijdens de open dag van onze hele scoutinggroep. De data voor deze kijkdagen kun je tijdig vinden op deze website, je mag ons ook contacteren, dan houden we je op de hoogte.

Lid worden?
Onze Welpengroep zit op dit moment vol. Daarom hebben we een wachtlijst. Je kunt je opgeven voor de wachtlijst door je naam, geboortedatum, adres en e-mail adres door te geven. Klik hier om je aan te melden bij onze wachtlijst beheerder. Je komt dan op de wachtlijst te staan en krijgt vanzelf bericht als je aan de beurt bent en de juiste leeftijd hebt. Vervolgens mag je 4 weken vrijblijvend met ons mee komen doen, voordat je besluit of je bij de Welpen wilt blijven.

Zeeverkenners

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Heb jij zin om te zeilen, zelf een expeditie te organiseren of misschien zelfs wel een reis naar het buitenland te maken? Of vind je het gewoon super leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten te spelen? Dan is Scouting echt wat voor jou!

Bij de zeeverkenners ligt de focus op het bewust ontwikkelen van Scoutingkennis en -vaardigheden voornamelijk op het water. Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep zeeverkenners wordt op deze manier relatief zelfstandig en de zeeverkenners worden voorbereid op de volgende speltak.Zo blijven zeeverkenners zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Kom kijken wat we doen!
Wat voor jou? Kom vrijblijvend een keer meedoen. Voor meer informatie klik hier en mail onze secretaris.