Home » Speltakken » Zeeverkenners

Zeeverkenners

Over de zeeverkenners
Deze speltak, voor kinderen van 11 t/m 16 jaar, heeft elke zaterdag opkomst van 13.30 tot 17.00. In de ochtend wordt er tijd besteed aan roei- en zeilinstructie. De groep is verdeeld in vier ‘bakken’: de Zeeleeuwen, Zeehonden, Zeeotters en Zeerobben. Elke bak heeft een boot en een eigen plek in het zeeverkennerslokaal: de bakshoek.

Activiteiten
Onze activiteiten vinden vooral plaats op het water. Zo houden we zeilwedstrijden, doen we een postenspel op het water of gaan we per boot lekker een ijsje halen in Veere. Naast zeilen doen we ook allerlei spelen en activiteiten op het land. Bij de Zeeverkenners leer je een heleboel: natuurlijk roeien en zeilen, maar ook vuur maken, pionieren en koken.

Gedurende het jaar zijn er een aantal bijzondere opkomsten en kampen. Zo is er de Nieuwjaarsopkomst, waarbij de hele ZKG bij elkaar komt voor een gezellige middag; de zeilwedstrijden in Yerseke; roeiwedstrijden; we vieren Sinterklaas en is er elk jaar een Kerstdiner; tenslotte wordt er vaak een dropping georganiseerd.

In februari vind het Kaderweekend plaats, de oudste zeeverkenners doen hier allerlei vaardigheden op en werken aan het insigne ‘organisatie’. In het Pinksterweekend word het Zeeuws Water Kamp (ZeWaKa) gehouden; alle Zeeuwse watergroepen komen bij elkaar voor een gezellig weekend op het Scoutcentrum te Veere. Natuurlijk mag ook het Zomerkamp niet ontbreken; evenals het Herfstkamp in oktober.

Bootonderhoud
Wanneer het te koud wordt om het water op te gaan, gaan onze lelievletten uit het water voor onderhoud. Elk jaar wordt er groot onderhoud gedaan: de roest wordt verwijderd en de boten krijgen een mooie nieuwe laklaag. Ook het houtwerk (zoals masten en roeiriemen) wordt opgeknapt. Zo kan al het materiaal er weer een jaar lang tegenaan!

Leiding
De speltak van de Zeeverkenners word geleid door een enthousiast team bestaande uit;

Bart Dubbeldam
Robbie Zwemer
Anneke de Kam
Ivo Struijk
Jacco Geelhoed
Ramon Rottier

 

Contact: zeeverkenners@zandkreekgroep.nl